De volgende dag hadden we het plan om naar Window of the World(世界之窗,shìjiè zhī chuāng) te gaan. Dit is een groot park in Shenzhen waar ze allemaal gebouwen over de wereld heen in het klein hebben nagemaakt, zoals de Eiffeltoren, Stonehenge, Taj Mahal, de Pyramiden, het Colosseum, enzovoort. Het is echt een groot park. Maar voor we daar waren liepen we naar de metro. Gelukkig was er een metrouitgang vlak bij Window of the World, zodat het makkelijk te vinden was. Ondertussen kwamen we ook een aquarium tegen waar je levende vissen, krabben en schildpadden kon kiezen om te eten. Het zag er niet zo diervriendelijk uit.

DSC_0560 DSC_0563 DSC_0570 DSC_0585 DSC_0593 DSC_0601 DSC_0604 DSC_0609 DSC_0612 DSC_0621 DSC_0625 DSC_0628

Kleine selectie van alle foto's die gemaakt zijn. Daarna gingen we terug naar het hotel, haalden we onze koffers op en was het plan om naar het station(深圳北站) te gaan van de hogesnelheidstrein, om die te nemen naar Guangzhou, en dan in Guangzhou een hotel te vinden. Maar toen we bij het station kwamen zei de kaartjesverkoper dat het te laat was om een kaartje te kopen naar Guangzhou, dus besloten we een hotel te nemen in Shenzhen, vlakbij het station.

DSC_0647

Toen we naar buiten liepen kwam er meteen een vrouw die in krakkermikkerig Engels vroeg of we naar Guangzhou wilden. Ze ging met Sanne in het Chinees in gesprek. Sanne zei dat ze ons naar Guangzhou kon brengen in een auto voor 100 yuan. Sanne zei ook dat deze vrouw zei dat we morgen tot 's avonds zouden moeten wachten als we met de hogesnelheidslijn zouden willen, omdat we niet voor eerder een kaartje zouden kunnen krijgen. Het leek heel erg dubieus en onbetrouwbaar, dus we besloten in plaats daarvan officieel informatie te halen bij de ticketservice over wanneer we morgen met de trein konden. Ondertussen kwam ook een mannelijke partner van die vrouw bij ons staan en in het Chinees tegen Sanne praten. Sanne vertelde hun dat we er niet aan mee wouden doen, maar ze gingen maar door. Wij gingen naar de ticketinformatie lopen, en die man bleef ons volgen en in het Chinees tegen ons praten. Beetje irritant. Ondertussen kwamen er ook een heleboel andere mensen op ons af die vroegen of we naar Guangzhou gingen. Uiteindelijk kwamen we bij de ticketinformatie en boekten we een ticket voor morgen half 2. We hadden ook een ticket kunnen nemen voor half 10 maar dat vonden we maar vroeg. In ieder geval was die vrouw dus totaal onzin aan het vertellen.

De oplichters van ons af vechtend gingen we het station uit, en richting het dichtsbijzijnde hotel, die zichtbaar was van het station. Toen we aankwamen vonden we het redelijk duur(450 yuan per kamer per nacht, ong. 64 euro), dus we dachten na om nog een ander hotel te zoeken toen we buiten het hotel stonden. Op dat moment werden we aangesproken door een man en iemand die leek op een bewaker bij dit hotel. Zij zeiden dat ze een ander hotel hadden, 1 minuut rijden in de auto, die veel goedkoper was. Weer een zeer dubieuze kwestie. Een auto in moeten stappen, en het feit dat 1 van degenen die dit aanbod deed leek op een bewaker bij dit hotel. We vertrouwden er niks van en namen het hotel hier maar. Bleek een goede beslissing want het was een goed hotel, zeer mooie kamer, en eindelijk iets vertrouwds. Een hotel zoeken is veel makkelijker als je niks geboekt hebt. Dat was het einde van de dag. De volgende dag zouden we naar Guangzhou gaan, en daar een studente die haarzelf Minnie noemt ontmoeten, die ons naar campus zou brengen.

DSC_0652 DSC_0656 DSC_0658